UN PREOT ORTODOX A SALVAT 2000 DE BEBELUŞI DE LA MOARTE

Un preot ortodox a salvat 2000 de bebeluşi de la moarte

 

Părintele Alexis Tarasov din Volvograd a început prin convingerea femeilor din parohia sa care voiau să avorteze, să nu facă această crimă. Apoi a elaborat un program de ajutor şi suport psihologic pentru femeile însărcinate.

 

Acum este directorulCentrului pentru Apărarea Maternităţii şi Copilăriei din cadrul Societăţii Medicilor Ortodocşi „Arhanghelul Rafael” din oraşul Voljsk. Tocmai a fost recompensat cu premiul de excelenţă pentru salvarea vieţii de către Congresul Mondial al Familiilor. Datorită muncii sale neobosite, nivelul avorturilor din regiunea sa a scăzut drastic. Ministrul Sănătăţii din Federaţia Rusă a subliniat lucrarea acestui părinte. În 5 ani, regiunea Volvograd a cunoscut o scădere cu 25% a avorturilor la cerere.

Părintele Alexis a început cu predică la Biserică şi prin vizite repretate la spitalele care practică uciderea intra-uterină. A discutat ore întregi cu femeile însărcinate. „Eu însumi am 5 copii. Copiii sunt darul lui Dumnezeu şi refuzând acest dar stârnim mânia Celui Preaînalt. Vom răspunde în faţa lui Dumnezeu pentru sufletele copiilor noştri” spune el.  

Apoi a iniţiat un program complex de ajutor pentru femeile însărcinate, multe ele respinse de societate, dar şi pentru mamele care nu-şi pot permite un copil. Datorită lui, mai mult de 2000 de copii au fost salvaţi de la moarte.

traducere şi adaptare: pr. Ioan Valentin Istrati
sursa: orthodoxie.com

Sursa: doxologia.ro