Vestita mănăstire Poceaev este blocată de către militanții ucraineni

Vestita mănăstire Poceaev este blocată de către militanții ucraineni

Pochaev-wall

Vestita Lavră Poceaev este blocată de către militanții ucraineni. Aceștia susțin că în lăcaș se ascund două autobuze de ”titușki” (civili înarmați ce servesc regimul Ianukovici în lupta cu euromaidanezii), informează Украинская Правда.

Drumul spre Poceaev este baricadat de anvelope arzînde. În jur de o sută de militanți, înarmați cu bîte și arme de foc, controlează traficul. În mănăstire se roagă pentru unitatea țării, a Bisericii și a poporului. Și nu doar pentru că aceste rugăciuni sunt cumva tradiționale în astfel de cazuri – Lavra, aflată în Ucraina de Vest, este insistent revendicată de reprezentanții Bisericii Greco-Catolice, adepții căreia au o prezență masivă în regiune.

Lavra Poceaev, a doua ca mărime și importanță în Ucraina după Pecersca, este un simbol al Bisericii Ortodoxe Ruse, iar stareții ei sunt cunoscuși pentru poziția conservatistă pe care o propagă în defavoarea valorilor occidentale.

Președintele Ianukovici s-a declarat în repetate rînduri fiu spiritual al lăcașului, iar viețuitorii Lavrei, la rîndul lor, și-au etalat simpatia pentru pentru guvernarea promoscovită a liderului ucrainean.

Amintim că la finele lunii ianuarie a mai avut loc o tentative eșuată de blocare a mănăstirii.

Sursa: http://barikada.md

%d blogeri au apreciat: