VIDEO – Atac dur al unui ierarh ortodox la Curtea Constituţională: E un atentat la stat ce au făcut

ATAC dur al unui ierarh ortodox la Curtea Constituţională: E un atentat la stat ce au făcut/ VIDEO

Denisa Miron

Ierarhii ortodocşi  nu se împacă deloc cu decizia Curţii Constituţionale a României cu privire predarea religiei în şcoli. În pastorala sa de Crăciun unul din cei mai respectaţi şi ascultaţi ierarh ortodox, ÎPS Pimen, arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor, atacă dur CCR-ul şi decizia pe care o consideră un adevărat „atentat la fiinţa naţională”.

În pastorala la sărbătoarea Naşterii Domnului, Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor, ÎPS Pimen, critică decizia prin care religia a fost eliminată dintre discplinele studiate în mod obligatoriu în şcolile din sistemul public de educaţie.
„Intenţia de a scoate din trunchiul comun al învăţământului românesc predarea religiei este „un atentat” la fiinţa noastră naţională, la credinţa neamului nostru românesc, este o ofensă a maiestăţii divine. […] Predarea religiei în şcoală are menirea, între altele, să ajute pe elev, viitorul cetăţean de seamă al ţării, să înţeleagă şi să preţuiască operele de cultură şi artă create sub inspiraţia credinţei creştine, să înţeleagă faptul că rădăcinile culturii şi civilizaţiei europene sunt cele ale religiei creştine”, spune ÎPS Pimen.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: