Vizita Preafericitului Patriarh Chiril la Patriarhia Ierusalimului. Vizitarea mănăstirii grecești „Sfântul Ioan Botezătorul” lângă râul Iordan

Vizita Preafericitului Patriarh Chiril la Patriarhia Ierusalimului. Vizitarea mănăstirii grecești „Sfântul Ioan Botezătorul” lângă râul Iordan

La 14 noiembrie 2012, Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe Ruse a vizitat mănăstirea grecească „Sfântul Ioan Botezătorul” de pe teritoriul rezervaţiei arhelogico-religioase „Locul Botezului lui Iisus Hristos în râul Iordan”.

Pământul pe care se află lăcaşul sfânt aparţine Patriarhiei Ierusalimului din anul 1700. De atunci, aici de trei ori se ridicau, iar apoi erau supuse distrugerii clădirile mănăstireşti. În anul 2005 a fost începută o nouă construcţie. Cu grija mitropolitului Benedict al Filadelfiei a fost construită o biserică; ea a fost construită şi pictată pe mijloacele Patriarhiei Ierusalimului, iar cupolele şi crucea au fost aurite pe mijloace din Rusia de meşterii ruşi. La momentul de faţă sunt ridicare două capele, un bloc pentru egumen, o sală de recepţii, o sală pentru agapie, un hotel pentru pelerini. Continuă construcţia blocului pentru chilii. Mănăstirea este îngrădită de un gard.

În apropiere, pe teritoriul rezervaţiei, sunt plasate monumente bizantine, construite pe locul Botezului Domnului: ruine ale bisericilor bizantine din secolele V-VI, care consecutiv se schimbau unele pe altele şi care indicau locul Botezului, precum şi ruine ale capelei pe locul, unde Domnul şi-a scos hainele înainte de intrarea în apă. Astăzi aceste monumente se află la o anumită distanţă de Iordan, deoarece albia râului pe parcursul veacurilor s-a schimbat de multe ori.

Preafericitul Patriarh Chiril s-a închinat icoanei sfântului prooroc Ioan, Înaintemergătorul şi Botezătorul Domnului.

În timpul vizitării mănăstirii a avut loc comunicarea cu mitropolitul Benedict al Filadelfiei.

Serviciul de comunicare al DREB/Patriarchia.ru 

%d blogeri au apreciat: