HIROTONIA ÎNTRU EPISCOP A ARHIMANDRITULUI IERONIM CREŢU VA AVEA LOC JOI, DE ÎNĂLŢAREA DOMNULUI, LA CATEDRALA PATRIARHALA

APEL AL CLERICILOR ŞI CREŞTINILOR ORTODOCŞI DIN ROMÂNIA CĂTRE TOŢI EPISCOPII ORTODOCŞI DIN LUME ÎMPOTRIVA HIROTONIEI ÎN EPISCOP A ARHIM. IERONIM CREŢU, CATERISIT DE PATRIARHIA IERUSALIMULUI

Către toţi Întâistătătorii ortodocşi ai Bisericilor Ortodoxe Autocefale şi către toţi episcopii ortodocşi din lume ne ridicăm glasul cu nelinişte, cerându-le ajutorul pentru a împiedica hirotonia în episcop a Arhimandritului Ieronim Creţu, cleric caterisit de către Patriarhia Ierusalimului (din cauza hotelului de la Ierihon), pentru că sus-numitul a dat Sfânta Împărtăşanie catolicilor, copţilor, armenilor şi membrilor altor confesiuni, în insula Patmos, în anii 2007 şi 2009.

De menţionat că în anul 2008, după cazurile Corneanu şi Drincec, Sfântul Sinod a hotărât ex-comunicarea credincioşilor şi depunerea din treaptă a clericilor care se vor împărtăşi cu cei de alte confesiuni şi denominaţiuni creştine.

Preoţii şi credincioşii ortodocşi din România declară cu deosebită nelinişte: Nu vrem un astfel de nevrednic episcop, care ca arhimandrit a fost caterisit de Sinodul Patriarhiei Ierusalimului, dar pe care Sinodul Patriarhiei României l-a ales episcop.

Sunt voci care afirmă că Patriarhul României are de gând să săvârşească hirotonia arhimandritului Ieronim cât de curând.

 Episcopi ortodocşi, ajutaţi-ne. Fiara ecumenismului urlă şi în România.

Urmăriţi filmuleţele video (Patmos, 2007/2009) de la Liturghiile la care a participat arhim. Ieronim Creţu, slujind, adică implicându-se liturgic, împărtăşindu-se şi împărtăşind şi eterodocşi.

Cu metanie, Vă sărutăm dreapta sfinţitoare,

Clerici şi creştini ortodocşi din România.

Notă: Abordat de cineva în această chestiune, Arhiepiscopul Ciprian al Buzaului si Vrancei, i-a luat apărarea părintelui Ieronim Creţu, afirmând că „nu a slujit şi nu s-a împărtăşit, ci doar a participat”. Probabil a vrut să spună că doar „a asistat” (lucru neadevărat, vezi VIDEO), pentru că substantivul „participare” este sinonim neologic pentru „împărtăşire”. Dar să lăsăm să vorbească înregistrările video.

Pentru video, accesaţi: https://acvila30.ro/2011/05/20/πάτμος-2007-και-2009-–-απαράδεκτη-κοινωνία-με/  

Sursa: http://www.augoustinos-kantiotis.gr/?p=21257    

19 comentarii la „HIROTONIA ÎNTRU EPISCOP A ARHIMANDRITULUI IERONIM CREŢU VA AVEA LOC JOI, DE ÎNĂLŢAREA DOMNULUI, LA CATEDRALA PATRIARHALA”

 1. Eu zic sa facem apel la SS Bartolomeu de la Constantinopol, sub egida caruia se petrec, din cate aud, intrunireile astea din insula Patmos 🙂 El va lua sigur atitudine…
  Oare nu se vede prea bine in filmare ca cel care prezideaza liturghia este un episcop ortodox? Oare de ce sinod tine el? Cine reuseste sa-l identifice?

 2. Καλά, καλά, αλλά δεν βλέπετε ότι ο προκαθήμενος της Θείας Λειτουργίας στην Πάτμο είναι ένας επίσκοπος πού ΔΕΝ ΕΊΝΑΙ ΡΟΥΜΆΝΟΣ αλλά, μάλλον, ανήκει στην Σύνοδο του Κωνσταντινουπόλεως – πού είναι, βεβαίως, σε συν-κοινωνία καί με τα Ιεροσόλυμα;;;;;;!!!!!!!!
  Ακούγεται, επίσης, ότι αυτό το οικουμενιστικό Φεστιβάλ Θρησκευτικής Μουσικής γίνεται στην Πάτμο εδώ και 10 χρόνια, κάθε χρόνο, υπό την ευλογία καί, ίσως, διοργάνωση Ελλήνου Πατριαρχείου. Τι κάμνουν οι Έλληνες; Τι έκαμναν μέχρις στιγμής;;;
  ΔΕΝ ΕΊΝΑΙ ΜΌΝΟ ΑΥΤΟ´Σ Ο ΑΡΧΙΜΑΝΔΡΊΤΗΣ ΠΟΎ ΈΔΩΣΕ ΤΗΝ ΘΕΊΑ ΚΟΙΝΩΝΊΑ! ΒΑΣΙΚΆ, ΕΊΝΑΙ ΟΙ ΙΕΡΕΊΣ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΎ ΘΡΌΝΟΥ!!!
  Είναι μεγαλύτερο το αμάρτημά των διοργανωτών τούτου του Φεστιβάλ και της Οικουμενιστικής Λειτουργίας. Σε αυτούς να ψάχνουμε εμείς, οι ρουμάνοι, την Ορθοδοξία και την δικαιοσύνη με την χειροτονία του αρχιμ. Ιερωνύμου Κρέτσου; Πριν να υπάρξει οικουμενισμός στην Ρουμανία, υπἠρξε στο Φανάρι… στούς οικουμενιστές Οικουμενικές Πατριαρχές, οι οποίοι πρόδωσαν (όπως βλεπούμε) την Ορθοδοχία και θα ήθελαν να γίνουν κάπως και Πάπες της Ορθοδόξου Εκκλησίας (βλέπε τι έγινε στο Chambesy πρόσφατα)… Βεβαίως, για να μας φωτίσουν και διδάξουν ευκολότερα την οικουμενιστική ιδεολογία;

  1. Αυτος πρεπει να ειναι:
   S.E. Dom Jeremias Ferens – Obispo Eparca de la Iglesia Ortodoxa de Ucrania
   en América del Sur (sede en Curitiba- Brasil).
   Patriarcado Ecuménico de Constantinopla

 3. Din filmuletul prezentat de voi se vede foarte clar ca arh Cretu participa la celebrarea Sfintei Liturghi si ca se impartaseste. „Communicatio in sacris”
  nu este posibila din cauza ca nu este unitate de credinta.Codex Iuris Canonici, Cadex Canonum Ecclesiarum Orientalium si Statutul BOR interzic „communicatio in sacris”.Prescriptia aceasta fiind de drept uman poate fi dispensata de cel ce are puterea sa dispenseze. Exagerarile sunt totdeauna paguboase.Adfuceti-va aminte de cuvintele MINTUITORULUI „CINE DINTRE VOI ESTE FARA DE PACAT SA ARUNCE PRIMUL PIATRA”.

  1. NU ARUNCA NIMENI CU NICIO PIATRA, SIMPLU… NU VREM UN ASTFEL DE EPISCOP, ATAT DE LAX IN DOGME SI CANOANE… DOMNUL SA/I DEA POCAINTA SI MANTUIRE.

 4. Cica la manastirea Radu Voda s-ar face pregatiri pentru viitoarea resedinta a lui Ieronim Cretu. Va fi chiar fosta resedita a lui PS Sebastian, insa in varianta renovata. Deci, daca este adevarat, se pare ca nu dau inapoi cu hirotonia. Poate confirma cineva? Stie cineva mai mult? Ce-i de facut?

 5. Mă numesc Iancău Cristian, şi vreau să le spun tuturor creştinilor ortodocşi că în zilele noastre în care trăim în prezent, toţi membri ai Sfântului Sinod din România şi din Diaspora din afara României sunt conducatori eretici şi fără frică de Dumnezeu. Să ne rugăm pentru ei şi să-i lumineze şi să-i indrepte paşii lor spre Lumină şi Credinţă .

 6. ,,Din tineretile mele multe patimi se lupta cu mine ,,! ,,Sfarsit crestinesc vietii noastre ,fara de patima ,,! In planul fizic pe podeaua alb -negru lucrurile merg inainte .De ce ? Pentru ca fiii veacului sunt mai intelepti decat fiii luminii .Pentru ca ei -nu ortodocsii-sunt disciplinati si isi urmaresc de sute de ani ,daca nu de mii de ani scopurile.Uitati-va la spiralele yoga cat de disciplinati stau 2 – 3 ore si mergeti la altarele noastre sa vedeti fenomene antiliturgice si abateri de la randuiala ,nu mai vorbesc de comportamentul turmei la procesiuni.Agenda merge inainte , apostazia merge inainte. De citit nu mai citeste nimeni ,preotii sunt pateromahi ,pentru ei Sfintii parinti sunt depasiti , excesul de institutionalizare al Bisericii a distrus creativitatea ,spontaneitatea,relatia vie intre madularele Bisericii. Apelul la ce ? Singura sansa ? Psaltirea .ro ,scaunelul ,ochii pe icoana,spovedanie ,legatura cu duhovnicul ,nu orice duhovnic ci cel ortodox in traire si gandire si orice crestin are posibilitatea sa isi aleaga duhovnic punandu-i 2 3 intrebari despre ecumenism ,unire ,etc ,deasa impartasire dupa deasa spovedanie ,unitate in duh si adevar cu cine iti impartaseste opiniile ,cumparati-va carti ca o sa vedeti cum o sa dispara si editurile .

 7. Este o batjocura la tot ce tine de dreapta credinta(n.r ortodoxa).Il cunosc pe pr.arhimandrit Ieronim pentru ca de cativa ani locuiesc in Ierusalim si am vazut cu ochii mei „buna administrare” a Bisericii Ortodoxe Romane de aici.TOTUL ESTE UN DEZASTRU! Pr slujitor a hotarat sa plece de aici dupa 16 ani de slujire pt ca,fratii mei,aici Biserica noastra e condusa o „prietena” a pr.Ieronim,o femeie de nationaliate araba,care nici crestina nu e,tot personalul auxiliar de la soferi pana la portari sunt arabi,iar visteria Bisericii e pe mana ei.
  Este adevarat ca de Inaltare va fi ridicat la rang de episcop iar printre invitati se va numara si „distinsa doamna” de nationalitate araba,Maria.
  Pr Ieronim a slujit a slujit in noaptea de Inviere aici la Ierusalim si din cate am inteles de la noul Superior al Asezamintelor romanesti de la Ierusalim si Ierihon,CICA,caterisirea i-ar fi fost ridicata de Patriarhia Constantinopolului atunci cand a fost ultima delegatie a Patriarhiei Romane la Ierusalim cu conditia sa plece in tara.
  Din noua functie poate pr Ironim reuseste sa-si achite si datoriile pe care le are pe la diferite manastiri de la Locurile Sfinte

 8. In legatura cu „participarea” pr Ieronim in Patmos in 2007/2009 la acele „liturghii” sa nu ne amagim….sunt sigur ca a fost trimis de Patriarhul nostru D. sau cel putin a facut-o cu stirea lui…sa fim seriosi!!!!Asa cum il stiu eu pe pr. Ieronim care nu facea nicio miscare fara stirea „Marelui Alb” putin probabil sa fi participat fara sa fie trimis de cel mai mare.Asa ca din pct lui de vedere a facut „ascultare” si acum,azi 29.05.2014,este rasplatit!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: