Arhiepiscopul Ieronim al Atenei şi a toată Elada: „Loc mai frumos decât Elada nu am găsit”

Arhiepiscopul Atenei şi a toată Elada:

 „Loc mai frumos decât Elada nu am găsit”

[slideshow]

Vineri, 22 iunie 2012

Reportaj de Iorgos Ferdis

Studenţi dela American HellenicInstitute a primit în biroul său Arhiepiscopul Atenei şi a toată Elada, kyr Ieronim.

Preafericitul a avut o discuţie plăcută cu tinerii şi cu însoţitorii acestora.

A vorbit despre chestiuni care privesc Biserica şi modul în care aceasta ajută în criza prin care trece ţara.

Răspunzând la întrebările tinerilor studenţi, a vorbit despre problemele concrete care preocupă Biserica, în special pe tema oamenilor care au fost deja răniţi de aceasta.

Cu admiraţie a răspuns Întâistătătorul Bisericii Eladei unei întrebări despre Elada, spunând: „Un loc mai frumos decât Elada nu am găsit, deşi am călătorit mai ales în străinătate”.

La întrebarea unui student „Dacă statul ajută cumva lucrarea Bisericii?”, a răspuns concret spunând: „Biserica este un spaţiu care avansează în paralel cu Statul, dar nu vom critica noi Statul”.

La sfârşit, Preşedintele American Hellenic Institute, dl. Nikos Larigakis, a oferit suma de 3000 de euro Sfintei Arhiepiscopii a Atenei din partea bisericii Sfintei Ecaterina din Virginia, SUA.

Preafericitul, la rândul său, le-a oferit studenţilor ca binecuvântare câte o cruce.

Traducere: https://acvila30.ro/; sursa: romfea.gr

Copyright
Această traducere ne aparţine şi este protejată de Legea Drepturilor de Autor, legea nr. 8/1996. Ea poate fi citată parţial [fragmentar] pe alte bloguri sau site-uri cu precizarea sursei sau link către pagina de unde provine [https://acvila30.ro], dar nu poate fi preluată de mass-media fără un acord scris.
Nu aveţi voie să copiaţi această traducere fără voia sau ştireahttps://acvila30.ro.
Dacă aveţi nevoie sau vreţi să folosiţi în scopuri proprii această traducere, vă rugăm să ne contactaţi şi vom stabili atunci condiţiile.