Aşteptăm răspunsul ierarhilor…

2.10.2009

Poporul credincios aşteaptă de la ierarhii Greciei un răspuns patristic

către Patriarhul Bartolomeu

După scrisoarea Patriarhului Bartolomeu către Arhiepiscopul Ieronim referitoare la „Mărturisirea de Credinţă împotriva ecumenismului” şi scrisoarea Mitropolitului Pergamului (Ioannis Zizioulas) către toţi ceilalţi mitropoliţi, Ierarhia Bisericii Greciei va trebui în mod obligatoriu să ia o poziţie şi nişte hotărâri faţă de deschiderile filocatolice şi ecumeniste ale patriarhului şi ale celor dimpreună cu el.

Poporul credincios aşteaptă un puternic răspuns de împotrivire întemeiat pe Sfinţii Părinţi la ameninţările patriarhale şi o poziţie clară şi lipsită de ambiguitate a ierarhilor Greciei referitoare la dialogul cu catolicii.

Cei trei ierarhi din Biserica Greciei care au semnat „Mărturisirea de Credinţă împotriva ecumenismului” (mitropoliţii de Pireu, Kithire şi Etolia), dar şi alţii care nu au semnat, dar în mod sigur nu sunt de acord cu linia ecumenistă a lui Bartolomeu trebuie să ceară fără ambiguitate Ierarhiei condamnarea ecumenismului, retragerea Bisericii Greciei din dialogul cu catolicii în Cipru (după cum deja a făcut-o Biserica Bulgariei) şi să reafirme lui Bartolomeu faptul că rămân statornici pe linia patristică a credinţei ortodoxe refuzând să se supună activităţii lui filocatolice.

6b162a994dPoporul credincios aşteaptă un răspuns clar şi lipsit de ambiguitate către ecumeniştii din Fanar (Constantinopol). Dacă acest răspuns nu va exista, poporul se va umple de deznădejde şi frustrare pentru păstorii săi, iar ecumeniştii vor redobândi îndrăzneală.

(traducere din neogreacă: ierom. Fotie; sursa: http://thriskeftika.blogspot.comblogul unui teolog grec)

Notă: Articolul este publicat având consimţământul autorului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: