Încă o icoană a Sfântului Gheorghe din Cipru izvorăşte mir

Ag. Georgios Larnaka 

Izvorăşte mir încă o icoană a Sfântului Gheorghe

 

Legătură: A plâns icoana Sfântului Gheorghe?

 

Luni, 13 mai 2013

Autor: Lukas Panaghiotu

O altă icoană a Sfântului Gheorghe, de data aceasta din oraşul Larnaka, pare să izvorască mir. Potrivit informaţiilor, icoana Sfântului Gheorghe, Purtătorul de biruinţă, fixată pe zid şi datând din anul 1853/1854 d.Hr., din biserica mare a Mănăstirii cu acelaşi nume din Larnaka, la intrarea în oraş, izvorăşte mir.

Evenimentul a fost descoperit de către Mitropolitul de Kitios, kyr Hrisostom, în timp ce oficia ieri dimineaţă, sfinţirea mănăstirii „Sfântul Gheorghe” – Kontos, recent restaurată, cu prilejul prăznuirii amânate a Sfântului Gheorghe, Purtătorul de biruinţă.

Preasfinţitul a subliniat că s-a observat o puternică bună mireasmă în biserică, care a fost atât de intensă, că au fost nevoiţi să deschidă ferestrele pentru a continua Dumnezeiasca Liturghie. S-a constatat după aceea, în urma cercetărilor, că buna mireasmă provenea de la icoana istorică şi au fost identificate trei puncte din care izvora mirul.   

Este demn de semnalat faptul că lucrările pentru restaurarea şi renovarea spaţiilor  interioare şi exterioare ale istoricei mănăstiri „Sfântul Gheorghe” -Kontos din Larnaka, au durat aproximativ doi ani. În cadrul acesteia a luat fiinţă şi Centrul Duhovnicesc Ortodox „Sfântul  Gheorghe” – Kontos, în al cărui restaurant se oferă zilnic masa pentru sute de şomeri şi oameni fără adăpost din oraş care au nevoie de ajutor imediat. 

Amintim că o apariţie asemănătoare de mir a mai avut loc tot la o icoană a Sfântului Gheorghe, în Lunea Paştelui (Lunea Luminată), în comunitatea din Kampi – Farmakas.

Icoana respectivă este din secolul al 15-lea şi a fost pictată pe deasupra în anul 1624 şi are o valoare aghiografică deosebită. Îl înfăţişează pe Sfântul Gheorghe şi se află în biserica comunităţii, care este închinată sfântului. 

Spre această biserică s-a deplasat imediat  Mitropolitul Isaia de Tamasos, împreună cu experţi, care au examinat icoana şi care la prima vedere nu au descoperit nicio cauză naturală a fenomenului.

Potrivit mărturiei locuitorilor, „icoana Sfântului Gheorghe a luat în greutate brusc în timpul procesiunii şi a fost nevoie de 6 bărbaţi pentru a o ridica cu mare efort. După ectenie, înaintea întregii lumi, o lacrimă vâscoasă de mir a început să curgă şi să răspândească bună mireasmă”.

Traducere: https://acvila30.ro/ ; sursa: romfea.gr

Copyright
Această traducere ne aparţine şi este protejată de Legea Drepturilor de Autor, legea nr. 8/1996. Ea poate fi citată parţial [fragmentar] pe alte bloguri sau site-uri cu precizarea sursei sau link către pagina de unde provine [ https://acvila30.ro ], dar nu poate fi preluată de mass-media fără un acord scris.
Nu aveţi voie să copiaţi această traducere fără voia sau ştirea https://acvila30.ro.
Dacă aveţi nevoie sau vreţi să folosiţi în scopuri proprii această traducere, vă rugăm să ne contactaţi şi vom stabili atunci condiţiile.