MĂNĂSTIREA ATHONITĂ PANTOCRATOR ÎN CHIP ANTICANONIC A PREDAT CHILIA SFINȚILOR ARHANGHELI SCHISMATICILOR UCRAINENI

 

MĂNĂSTIREA ATHONITĂ PANTOCRATOR

ÎN CHIP ANTICANONIC

A PREDAT CHILIA SFINȚILOR ARHANGHELI SCHISMATICILOR UCRAINENI

Autor:  Perikleus Il. Daliani, teolog

 

Semne ale vremurilor! Sfânta Mănăstire Pantocrator, împreună cu Sf. Mănăstire Xenofont, a dezvoltat o comuniune ecleziastică necanonică cu schismaticii din Ucraina, în condițiile în care cei mai mulți dintre schismaticii ucraineni nici măcar nu au primit o hirotonie validă și în condițiile în care schismaticii din Ucraina au comuniune cu greco-catolicii din Ucraina și Polonia. În acest fel, Patriarhul Bartolomeu promovează falsa unire cu Papalitatea eretică și în același timp scindarea Ortodoxiei și a Patriarhiei Ruse.

Așadar, în loc ca starețul Mănăstirii Pantocrator să dea sfânta chilie a Arhanghelilor Bisericii Ucrainene canonice (a Mitropolitului Onufrie), care este persecutată de neonaziștii din Kiev, a dat-o în 2021, nehirotoniților schismatici și filo-greco-catolici ai lui Epifanie Dumenko, după cum se poate vedea din următorul document din 2023, publicat de schismatici pe site-ul lor.

Nu întâmplător Mănăstirea Xenofont din Sfântul Munte Athos are comuniune cu ucrainenii schismatici, la fel ca Mănăstirea  Pantocrator, întrucât obștea monahală de la Pantocrator provine din cea de la Xenofont și ambele obști sunt plasate de Patriarh, precum și noua pseudo-obște a Mănăstirii Esfigmenu, care vrea să-i alunge pe călugării canonici esfigmeniți (desigur, ”zelotiști”, ”nepomenitori” – n.tr.) și primește fondurile europene, pe care zelotiștii de la Mănăstirea istorică Esfigmenu nu le doresc. Patriarhul Bartolomeu vorbește despre dragostea față de eretici, dar picură „venin” față de creștinii ortodocși, cărora le-a decretat persecuție.

Mănăstirea Pantocrator publică și documentul-rușine prin care acordă o chilie eretico-schismaticilor ucraineni și, mai exact, schismaticului ucrainean ”ieromonahul” Paisie [Krol], la data de 16 decembrie 2021, cu numărul Prot. 4555/Φ18, pe care schismaticii l-au publicat în 2023 pe site-ul parasinagogii ucrainene schismatice a lui Epifanie Dumenko.

Recent, la mijlocul lunii mai 2024, s-a adus la Atena icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului Gherontissa de la Mănăstirea Pantocrator (Sf. Munte Athos); sper că nu pentru a promova comuniunea cu schismaticii Ucrainei, prin Mănăstirea Pantocrator (ca să nu mai vorbesc de pomenirea anticanonică a Patriarhului Bartolomeu, care are loc în aceste situații, pe teritoriul canonic al Bisericii Greciei).

Traducere: www.acvila30.ro; sursa: https://aktines.blogspot.com/2024/06/blog-post_816.html