Patriarhul Daniel i-a răspuns clericului care vrea să se supună Fanarului

1 iulie 2024 19:02

Autor: Uniunea jurnaliștilor ortodocși 
Arhimandritul Nicanor. Foto: Nova TVArhimandritul Nicanor. Foto: Nova TV

Nou alesul Patriarh al Bisericii Ortodoxe Bulgare nu a acceptat demisia starețului Mănăstirii Ghighinți.

Patriarhul Daniel al Bisericii Ortodoxe Bulgare nu a acceptat demisia arhimandritului Nicanor, care a cerut să fie eliberat din funcția de stareț al mănăstirii Ghighinți din muntele Cernogorie.

„Am înaintat personal cererea mea de demisie Santității Sale Patriarhului Daniel. Santitatea Sa nu a acceptat-o”, a anunțat Nicanor pe pagina sa de Facebook.

Mai devreme, Patriarhul Daniel i-a răspuns arhimandritului Nicanor prin intermediul jurnaliştilor.

„L-aș sfătui să ia legătura mai întâi cu arhiereul său eparhial înainte de a face declarații publice pentru că toți suntem oameni și trebuie să comunicăm direct, nu prin Facebook”, a spus Patriarhul și a propus o întâlnire personală cu starețul Mănăstirii Ghighinți.

„Dumnezeu dă înțelepciune, așa că atunci când apar probleme în timpul unei conversații, apostolul Pavel spune: „rezolvați contradicțiile, nu lăsați diavolul între voi”. Suntem oameni, putem vorbi și de ce ar trebui să ne ție diavolul sufletele când Dumnezeu ne-a dat libertatea”, a menționat Patriarhul.

UJO a informat mai devreme că arhimandritul Nicanor a fost nemulțumit de rezultatele alegerilor noului patriarh. Pe rețelele sale de socializare, el a anunțat că își va depune demisia din Biserica Ortodoxă Bulgară. Potrivit arhimandritului, „totul a mers conform instrucțiunilor dintr-un manual KGB”.

Sursa: https://spzh.live/ro/news/81003-patriarkh-daniil-otvetil-kliriku-pozhelavshemu-perejti-v-jurisdiktsiju-fanara?fbclid=IwY2xjawD15cFleHRuA2FlbQIxMQABHa-HWZxM2VDkAOcYuLH7WLNkdTb3-CgnQyppNy3O9PJ2JRHYb6pp2UsnbQ_aem_mPTc9i_4Th34T4k9q1_s0g