MITROPOLITUL SERAFIM DE PIREU: PUTEREA LEGII DUHOVNICEŞTI ŞI BAKOIANI

MITROPOLITUL SERAFIM DE PIREU:

PUTEREA LEGII DUHOVNICEŞTI ŞI BAKOIANI

 

          Pe 24 decembrie 2010, doamna Dora Bakoiani, aşa cum ea însăşi doreşte să se numească, cu toate că astăzi este soţia altei persoane, a domnului Isidoros Kuvelos, preşedintele partidului pe care l-a fondat sub titulatura „Alianţa democratică”, declara:

          ,,Cu surprindere am fost informată de inacceptabilele declaraţii ale Mitropolitului Serafim de Pireu – care deja fac înconjurul lumii prin mijloacele de informare în masă internaţionale – care a atribuit, nici mai mult, nici mai puţin, criza economică groaznică ce biciuieşte ţara noastră unei conspiraţii evreieşti, şi printre altele, în fond, a negat holocaustul, atât al poporului evreu, cât şi al concetăţenilor noştri evrei îndeosebi, procedând pe deasupra şi la alte judecăţi nedemne pentru el.

          Istoria nu se scrie în baza prejudecăţilor nimănui. De aceea, fac apel la Ierarhia Bisericii Eladei (Sinodul Mare – n.tr.) să se aplece imediat asupra temei, deoarece prin declaraţiile sale Mitropolitul Serafim, nu numai că se aşează pe sine în afara comuniunii iubirii, care este însuşirea de bază a creştinismului, îndeosebi a celor ortodocşi, dar umbreşte şi lunga şi glorioasa istorie a Bisericii Ortodoxe, [o istorie] de toleranţă a diversităţii şi de protecţie a tuturor.

          În acelaşi timp, jigneşte în mod brutal memoria marilor ierarhi, precum Damaschin al Atenei, care a depus nenumărate eforturi să-i salveze pe concetăţenii săi evrei din Atena, şi Hrisostomos al Zakintului, care a reuşit pe perioada celui de-al doilea război mondial să salveze şi 275 de evrei din Zakintos.

          Prin declaraţiile sale însă, Serafim de Pireu, ignorând pe deasupra şi faptul că Biserica Eladei se află într-o legătură directă cu statul, încalcă şi Legea Penală a Eladei, care interzice şi pedepseşte aspru pe cei care incită la ură şi patimi rasiale. Dar competentă în a hotărî asupra acestei teme este Justiţia Elenă”.

          În fond, a cerut urmărirea mea penală, deoarece mi-am exprimat democratic şi liber opinia, nu negând fenomenul evident al holocaustului poporului evreu, ci stigmatizând sionismul internaţional şi citând tezele evreilor „ortodocşi” aşa cum sunt ele formulate pe site-urile lor şi aşa cum detaliat am precizat.

          În mod sigur, nu m-am îndreptat împotriva poporului evreu, ci împotriva lobby-ului sionist şi a rabinilor iudaismului, care au transformat aşezământul Vechiului Testament în luciferismul Cabalei şi Talmudului şi care pregătesc lumea pentru primirea falsului Mesia, care în Descoperirea ultimă (Apocalipsa) a Evanghelistului Ioan se numeşte Antihrist.

          N-a trecut un an şi Legea Duhovnicească a funcţionat cu zgomot asurzitor după ce s-a făcut public că soţul doamnei Bakoiani, domnul Isidoros Kuvelos, a uitat să declare un milion de dolari la venituri, cu urmarea de a fi condus din Parlamentul elenilor la procurorul competent şi, în acelaşi timp, publicarea întregului subiect să lovească iremediabil şi să conducă la marginalizare gruparea de partid a doamnei Bakoiani.

          Astfel, Justiţia se va ocupa cu tema publicată mai sus şi nu cu micimea mea, aşa cum propunea ea.

          Puterea Legii Duhovniceşti, în pofida unei eventuale obiecţii a unor naivi şi nepricepuţi, pentru încă o dată a acţionat foarte energic.

 

MITROPOLITUL

† Serafim de Pireu

 

Traducere: Frăţia Ortodoxă Misionară „Sfântul Marcu al Efesului”, sursa: http://www.romfea.gr/ieres-mitropoleis/11877-peiraios-mpakogianni-pneymatikos-nomos  

Un comentariu la „MITROPOLITUL SERAFIM DE PIREU: PUTEREA LEGII DUHOVNICEŞTI ŞI BAKOIANI”

Comentariile sunt închise.

%d blogeri au apreciat: