PATRIARHUL ECUMENIC ÎŞI REAFIRMĂ ANGAJAMENTUL LA ECUMENISM

Patriarhul Ecumenic îşi reafirmă angajamentul la ecumenism

 
 

Sanctitatea Sa Bartolomeu I, Patriarhul Ecumenic al Constantinopolului a reafirmat public în 3 septembrie, angajamentul său şi al patriarhiei pe care o conduce pentru viziune şi misiunea Consiliului Mondial al Bisericilor (WCC).

El s-a adresat participanţilor la sesiunea Comitetului Central al WCC care a avut loc pe Insula Creta, la Academia Ortodoxă din Kolympari.

„Angajamentul Patriarhiei Ecumenice pentru viziunea şi misiunea WCC a fost întotdeauna primordială şi neabătută, încă din primii ani ai Consiliului şi chiar în momentele sale dificile şi conflictuale” a declarat ierarhul.

Comitetul Central este organul decizional al WCC, care s-a înfiinţat în 1948. Patriarhul s-a exprimat şi despre viitoarea temă a Adunării generale a WCC: „Dumnezeule al vieţii, conduce-ne către justiţie şi pace!”. El a spus: „Viaţa este un dar al lui Dumnezeu către umanitate şi către creaţia întreagă, iar creaţia trebuie să trăiască în plenitudinea libertăţii şi a căutării justiţiei şi păcii”.

Traducerea şi adaptarea: Pr. Ioan Valentin Istrati

Sursa: www.orthodoxie.com via doxologia.ro

2 comentarii la „PATRIARHUL ECUMENIC ÎŞI REAFIRMĂ ANGAJAMENTUL LA ECUMENISM”

  1. Patriarhul ecumenic continuă să îmbrățișeze ecumenismul – considerat de mari teologi cea mai mare erezie din toate timpurile. Vorbește despre CMB, făcând abstracție de faptul că termenul Biserică (da, cu literă mare) nu are plural! Nu acordă nici o atenție adevărului istoric că nu prin compromiterea Ortodoxiei îi vei determina pe heterodocși și pâgâni s-o îmbrățișeze, ci prin practicarea ei exemplară, prin adeziunea totală la ea! Adevărul este o Persoană – Hristos – Persoană care este ”descrisă”cel mai bine de Biserica de două ori milenară – Biserica Ortodoxă! Punct! Aș vrea ca Patriarhul să-mi dea un singur exemplu scripturistic din care să se vadă că Hristos S-a compromis! Nu există așa ceva în Scriptură! Pentru ”comunicarea” singurului Adevăr mântuitor El – Adevărul – a îmbrățișat Crucea! De bună voie!

  2. Sanctitatea Sa Ii da inainte cu agenda ,continua lucrarea lui Meletie Metaxasis si a ucenicului sau Athenagora.A venit la Bucuresti si a rostit o predica ortodoxa de nu -ti venea sa crezi iar la o saptamana daruia Coranul in moschee ca fiind carte sfanta.Asa zise intalniri ecumenice ,ce crezi frate ca te-ai intalnit intr-un mall,la un gratar ,la un meci de fotbal ?Sa luam aminte ce este Biserica ,ce spun Sfintii Parinti si sa nu mai cochetam cu mofturile si viziunile unor teologi pateromahi .Sacrificam indumnezeirea pentru o toleranta de nimic?Viitoarea tema a cmb?
    Numai prostii de teme .Nu mai vorbesc de faptul ca afuriseste pe cei ce se intorc prin Botez la Ortodoxie. A vorbit la academia ortodoxa din …….Sa mearga la Harkov unde l-am vazut prin mila lui Dumnezeu anul acesta pe Sfantul Atanasie al Constantinopolului intreg in scaunul arhieresc si sa se intrebe -eu o sa ajung asa prin Hristos sau merg cu Arie ,Macedonie ,Nestorie ,yoga ,reiki in gheena

Comentariile sunt închise.

%d blogeri au apreciat: