PATRIARHUL IOAN AL ANTIOHIEI LA ATHONIADA (PHOTO)

Legături:

athoniada-16

Joi, 30 octombrie 2014

 

Emilios Polyghenis

 

Seminarul Bisericesc „Athoniada” a fost vizitat astăzi, miercuri, 29 octombrie, de catre Patriarhul Antiohiei, kyr Ioan.

 

Patriarhul Antiohiei a avut parte de o primire călduroasă din partea Directorului – Gheron Gheorghe Vatopedinul, a profesorilor şi a elevilor, care i-au urat „bun venit” în Seminar.

În continuare, în biserica Seminarului a fost oficiat un Te Deum, în prezenţa reprezentantului Patriarhiei Ecumenice, Mitropolitul de Milet, kyr Apostolos, si a suitei Patriarhului Antiohiei. 

 După încheierea Te Deum-ului, în sala Seminarului, Patriarhul a spus printre altele: „Astăzi am venit aici, la dumneavoastră, ca să vă cerem să vă rugaţi pentru Siria şi pentru întregul Orient Mijlociu”.

 „Venim din ţara lui Efrem Sirul, a lui Ioan Damaschin, a lui Andrei, a lui Ioan şi a lui Petru. Acest pământ astăzi este udat cu sânge”, a adăugat Patriarhul.

 De asemenea, Întâistătătorul Bisericii Antiohiei a spus: „Vă cer să vă rugaţi pentru creştinii strămutaţi, dar şi pentru Mitropoliţii de Alep răpiţi, vă cer să vă rugaţi pentru oamenii nevinovaţi care plătesc cu sânge, cer tuturor să vă rugaţi pentru pace”.

„Vă cer rugăciunile voastre pentru Liban care este supărat de tulburările şi luptele împotriva jihadiştilor”, a subliniat încheind Patriarhul Ioan.

athoniada-1

athoniada-2

athoniada-3

athoniada-4

athoniada-5

athoniada-6

athoniada-7

athoniada-8

athoniada-9

athoniada-10

athoniada-11

athoniada-12

athoniada-13

athoniada-14

athoniada-15

athoniada-17

athoniada-18

Traducere: https://acvila30.ro/ ; sursa: romfea.gr

Copyright


Această traducere ne aparţine şi este protejată de Legea Drepturilor de Autor, legea nr. 8/1996. Ea poate fi citată parţial [fragmentar] pe alte bloguri sau site-uri cu precizarea sursei sau link către pagina de unde provine [ https://acvila30.ro ], dar nu poate fi preluată de mass-media fără un acord scris.
Nu aveţi voie să copiaţi această traducere fără voia sau ştirea https://acvila30.ro.
Dacă aveţi nevoie sau vreţi să folosiţi în scopuri proprii această traducere, vă rugăm să ne contactaţi şi vom stabili atunci condiţiile.

%d blogeri au apreciat: