Acasă > Diverse, PATRIARHIA GEORGIEI > SFÂNTUL GAVRIIL GEORGIANUL ȘI SMERENIA EPISCOPULUI

SFÂNTUL GAVRIIL GEORGIANUL ȘI SMERENIA EPISCOPULUI

Coperta_Gavriil-Georgianul111

ORNAM1

Vedeţi şi:

ORNAM1

Într-o zi, a venit la mănăstire Episcopul Daniil Datuasvili, ca să slujească Sfânta Liturghie. Părintele Gavriil a intrat în biserică şi a început să-l ocărască! Apoi a început a se certa şi cu maicile. Episcopul, cu toate acestea, a continuat Dumnezeiasca Liturghie. Părintele Gavriil însă nu înceta. Îl jignea şi continuu îi făcea observaţii. La un moment dat, s-a instaurat o linişte absolută. În acel moment cineva a râs. Ca şi cum ar fi căzut un trăsnet, Părintele Gavriil izbucni din nou şi-i spuse episcopului:

– Nu vezi în ce stare sunt? De ce nu mă înţelegeţi?

Şi iarăşi îl atacă verbal. Deodată,

ca şi cum ar fi primit o poruncă, s-a oprit şi a ieşit afară. S-a terminat slujba şi au ieşit toţi afară. Episcopul ieşi şi el liniştit din biserică şi urca treptele ce duceau la chilia Părintelui Gavriil, care îl aştepta cu mâinile în şold şi cu ochii pironiţi asupra lui. Situaţia era încordată. Toţi aşteptau ca întreaga mânăstire să se cutremure. Episcopul însă s-a apropiat de stareţ şi a îngenunchiat înaintea lui.

– Sen Ghenatsvale[1], strigă Părintele Gavriil şi-l îmbrăţişă!

Smerenia episcopului l-a umplut de bucurie.

 

[1] Apelativ georgian obişnuit, care se spune unei persoane foarte dragi, pentru care eşti gata chiar să te și jertfeşti.

 

Categories: Diverse, PATRIARHIA GEORGIEI Tags:
  1. Nici un comentariu momentan.
  1. Nici un trackbacks momentan.