Slujire Arhierească în altarul de vară al MănăstiriiSf. Ioan Rusul din Slobozia de Giurgiu

Slujire Arhierească în altarul de vară al MănăstiriiSf. Ioan Rusul din Slobozia de Giurgiu

Slujire Arhierească în altarul de vară al Mănăstirii Sf. Ioan Rusul din Slobozia de Giurgiu

 
 
În fiecare an, în ziua de 29 august, Biserica Ortodoxă prăznuieşte Tăierea capului Sfântului Ioan Botezătorul, ultima mare sărbătoare din anul bisericesc, pentru că pe 1 septembrie începe un nou an. Cu acest prilej, în altarul de vară al Mănăstirii „Sf. Ioan Rusul” din localitatea Slobozia de Giurgiu, Sfânta Liturghie a fost săvârşită de Preasfinţitul Părinte Ambrozie, Episcopul Giurgiului, după cum informează episcopiagiurgiului.ro.

În cuvântul de învăţătură adresat numeroşilor credincioşi prezenţi, Întâistătătorul eparhiei a vorbit despre viaţa şi activitatea Sfântului Ioan Botezătorul căruia, pentru marea sfinţenie a vieţii sale, i se spune înger în trup sau om îngeresc. Predica lui, privind toate clasele sociale, avea un profund caracter social, urmărind curmarea nelegiuirilor, îndreptarea moravurilor, dând fiecărei categorii sfaturile necesare. Pentru că Ioan îl mustrase pe Irod pentru traiul lui nelegiuit cu Irodiada, care era soţia fratelui său, acesta a hotărât întemniţarea lui. În ura ei de moarte, Irodiada a sfătuit-o pe Salomeea, fiica ei, care dansase şi plăcuse oaspeţilor şi îndeosebi lui Irod, să ceară de la acesta capul Botezătorului ca răsplată. 

La final, Chiriarhul i-a îndemnat pe cei prezenţi să ia aminte la cuvintele părintelui Nicolae Steinhardt care, referindu-se la Sf. Ioan, spunea: „Ioan Botezătorul ne poate fi tuturor îndreptar pe calea strâmtă a înfrângerii trufiei, a neroadei trufii, a egoismului şi egocentrismului nostru ridicol care-şi face râs de noi îndemnându-ne a crede că suntem, fiecare, punctul geometric din chiar centrul lumii şi ne dă ghes a ne încrede numai în noi înşine, a ne închide şi încuia în carapacea bine ferecată sinei noastre imperialiste.”

Sursa: basilica.ro

Un comentariu la „Slujire Arhierească în altarul de vară al MănăstiriiSf. Ioan Rusul din Slobozia de Giurgiu

  1. Pingback: PELERIN ORTODOX » PASTORALĂ LA NAŞTEREA DOMNULUI A PS AMBROZIE: Părinţii au în mână viitorul copiilor lor!

Comentariile sunt închise.