Tribunalul a prelungit măsura preventivă pentru ÎPS Luca de Zaporojie

27 iunie 2024 19:00

Autor: Uniunea jurnaliștilor ortodocși
Mitropolitul Luca de Zaporojie și Melitopol. Foto: Eparhia de ZaporojieMitropolitul Luca de Zaporojie și Melitopol. Foto: Eparhia de Zaporojie

„Accept cu smerenie decizia instanței de a prelungi măsura preventivă pentru încă o lună”, a scris vlădica.

Pe 27 iunie 2024 a avut loc ședința Tribunalului de circumscripție Solomianski de la Kiev, în cadrul căreia anchetatorul SBU a solicitat prelungirea măsurii preventive pentru mitropolitul Luca de Zaporijie și Melitopol sub formă de arest la domiciliu. Vlădica a anunțat acest lucru pe canalul său de Telegram.

Ierarhul Bisericii Ortodoxe Ucrainene va rămâne încă o lună în arest la domiciliu pe timp de noapte.

„Dumnezeu să vă binecuvânteze pe toți pentru rugăciunile voastre către Domnul, atât de necesare în timpul încercărilor trimise fiecăruia dintre noi și mie personal astăzi!”, a scris mitropolitul Luca. „Din partea mea, accept cu smerenie decizia instanței de prelungire a măsurii preventive pentru încă o lună”.

Arhiereul conducător al Eparhiei de Zaporijie i-a îndemnat să vină la slujbe pe credincioșii care se roagă și au grijă de el, „ca să împărtășesc cu voi toți – cu clerul și turma încredințată mie, bucuria comuniunii euharistice!”.

UJO a informat mai devreme că pe 7 mai, judecătorul Tribunalului de circumscripție Solomianski din Kiev a ales pentru mitropolitul Luca măsura preventivă sub formă de arest la domiciliu pe timp de noapte până la 1 iulie și purtarea unui dispozitiv electronic de monitorizare.

Sursa: https://spzh.live/ro/news/80938-sud-prinjal-reshenie-kasatelno-mery-presechenija-mitropolitu-zaporozhskomu-luke?fbclid=IwY2xjawDvO01leHRuA2FlbQIxMQABHXG0Sb_FRanHSEASZ9I8gwvlYGmUehnKkGMZxHMS8P-ldW9mKGh2bvbzKg_aem_ZwWcIdFhMoVUSb12cy31_A