A FOST ALES NOUL MITROPOLIT DE VARNA: EPISCOPUL IOAN DE ZNEPOLE (gr)

A FOST ALES NOUL MITROPOLIT DE VARNA: EPISCOPUL IOAN DE ZNEPOLE (gr)

znepoleos

Legături:

 Duminică, 22 decembrie 2013

Pentru Romfea.gr, Alexei Stambolov

Cu 9 voturi „pentru”, membrii Sfântului Sinod al Bisericii Bulgariei l-au ales astăzi pe Episcopul titular de Znepoli, kyr Ioan, drept nou Mitropolit de Varna şi Veliki Preslav.

 În timpul votării, Episcopul de Znepoli a primit 9 voturi, în timp ce Episcopul Serafim de Melinino a primit 3 voturi.

Menţionăm că rezultate alegerilor au fost comunicate de Patriarhul Bulgariei, kyr Neofit.

Episcopul Ioan de Znepoli (în lume Ivo Ivanov) s-a născut în 1969 în oraşul Ghiambol (în sud-estul Bulgariei).

A absolvit Seminarul teologic şi Facultatea de Teologie a Universităţii din Sofia.

În continuare a făcut studii postuniversitare la Moscova, la Academia Teologică „Sfântul Serghie”, unde a elaborat teza de doctorat cu tema „Învăţăturile Sfântului Tihon de Zadonsk despre pocăinţă”. 

În 1998 a fost primit ca monah începător în Sfânta Mănăstire Kokaliane din apropiere de Sofia, unde stareţ i-a fost părintele duhovnicesc, arhimandritul Nazarie († 2011), cunoscut în Bulgaria. A fost tuns monah şi a fost hirotonit ieromonah în 1999 de către Mitropolitul de Lovec de atunci, kyr Gavriil.

În 2002, a fost numit protosinghel al Sfintei Mitropolii de Sofia şi al răposatului Patriarh al Bulgariei, kyr Maxim, şi timp de un deceniu a devenit cel mai apropiat colaborator al său.

În 2007, a fost hirotonit Episcop titular de Znepoli şi vicar al Sfintei Mitropolii de Sofia.

Reamintim că Mitropolitul Ioan va prelua locul răposatului Mitropolit filoelen de Varna, kyr Chiril, care a adormit în Domnul într-un mod tragic pe 9 iulie.

Alegerile regionale din Sfânta Mitropolie de Varna de la sfârşitul lunii noiembrie i-au desemnat pe Episcopii Boris şi Ignatie drept candidaţi pentru noul Mitropolit, dar Sfântul Sinod a invalidat rezultatele acestea din cauza neregulilor din cadrul procesului electoral şi a stabilit noi alegeri pentru duminica trecută.

 Prima primire oficială a noului Mitropolit va avea loc mâine, 23 decembrie, în Moraviţa, primul sat de la graniţa Sfintei Mitropolii de Varna şi Veliki Preslav.

Primirea în Catedrala Episcopală din Varna va avea loc în aceeaşi zi, la ora 17.

Traducere: https://acvila30.ro/ ; sursa: romfea.gr

Copyright
Această traducere ne aparţine şi este protejată de Legea Drepturilor de Autor, legea nr. 8/1996. Ea poate fi citată parţial [fragmentar] pe alte bloguri sau site-uri cu precizarea sursei sau link către pagina de unde provine [ https://acvila30.ro ], dar nu poate fi preluată de mass-media fără un acord scris.
Nu aveţi voie să copiaţi această traducere fără voia sau ştirea https://acvila30.ro.
Dacă aveţi nevoie sau vreţi să folosiţi în scopuri proprii această traducere, vă rugăm să ne contactaţi şi vom stabili atunci condiţiile.