Patriarhia Bulgariei: AU FOST ALEȘI CEI DOI CANDIDAȚI PENTRU OCUPAREA SCAUNULUI MITROPOLIEI DE VARNA

Patriarhia Bulgariei: AU FOST ALEȘI CEI DOI CANDIDAȚI PENTRU OCUPAREA SCAUNULUI MITROPOLIEI DE VARNA

barna

Legături:

Cei doi episcopi: PS Ioan Ivanov, episcop vicar al Mitropoliei Sofiei (cu 22 de voturi din 30) și PS Serafim Dinkov, episcop vicar al Mitropoliei de Nevrokop (cu 19 voturi) au fost aleși astăzi, duminică, de către episcopii electori drept candidați oficiali pentru scaunul Mitropoliei de Varna și Veliki Preslav (Patriarhia Bulgariei).

Alegerea canonică va avea loc pe 22 decembrie, când membri Sfântului Sinod trebuie să desemneze care dintre cei doi va primi scaunul mitropolitan în locul vrednicului de pomenire filoelen ÎPS Chiril, Mitropolit al Varnei, care a murit tragic pe 9 iulie.

Episcopul Ioan Znepoleos (n. 13.02.1969) este Episcop vicar al Mitropoliei Sofiei.

Episcopul Serafim Melenikos (n. 07.04.1974) este Episcop vicar, vorbitor de greacă și filoelen, asemenea Mitropolitului Natanail de Nevrokop, care a adormit în Domnul pe 16 noiembrie.

De amintit este faptul că alegerile au fost amânate până acum, pentru că alegerile anterioare au fost suspendate din cauza neregulilor procesului electoral din data de 17 noiembrie.

Traducere: https://acvila30.ro/ ; sursa: romfea.gr

Copyright
Această traducere ne aparţine şi este protejată de Legea Drepturilor de Autor, legea nr. 8/1996. Ea poate fi citată parţial [fragmentar] pe alte bloguri sau site-uri cu precizarea sursei sau link către pagina de unde provine [ https://acvila30.ro ], dar nu poate fi preluată de mass-media fără un acord scris.
Nu aveţi voie să copiaţi această traducere fără voia sau ştirea https://acvila30.ro.
Dacă aveţi nevoie sau vreţi să folosiţi în scopuri proprii această traducere, vă rugăm să ne contactaţi şi vom stabili atunci condiţiile.

%d blogeri au apreciat: