MITROPOLITUL COSMA AL ETOLIEI ŞI AKARNANIEI DESPRE FERICITUL STAREŢ GHEORGHE KAPSANIS

mitropolitis-kosmas

Legături:

MITROPOLITUL COSMA AL ETOLIEI ŞI AKARNANIEI

DESPRE FERICITUL STAREŢ GHEORGHE KAPSANIS

 

       După ştirea adormirii Preacuviosului şi eruditului Părinte Arhimandrit Gheorghe Kapsanis, fostul Egumen al Sfintei Mănăstiri „Cuviosul Grigorie” din Sfântul Munte, în Duminica Cincizecimii, Înaltpreasfinţitul Mitropolit de Etolia şi Akarnania, kyr Cosma a făcut următoarea declaraţie:

       „Devenim mai săraci pe zi ce trece. Părinţi şi fraţi cu o viaţă de toţi mărturisită ca sfinţită, cu credinţă şi mărturisire ortodoxă vie, cu slujire plăcută lui Dumnezeu, didactică şi jertfelnică, sunt chemaţi de Domnul, ca să părăsească această lume deşartă şi trecătoare şi să purceadă la petrecerea cea din ceruri.

       Recent a adormit mult respectabilul Stareţ – Părintele Moise, a adormit neobositul apărător şi luptător Părintele monah Nikodimos Bilalis, a plecat înflăcăratul şi prolificul predicator Părintele Calistrat Lyrakis.

       Acum a plecat de lângă noi şi Stejarul Ortodoxiei, sfântul glas patristic contemporan, mult respectatul Părinte Gheorghe Kapsanis.

       Nu sunt eu vrednic să-l laud pe marele Stareţ – Părintele Gheorghe. Mărturisesc însă că văd şi simt oştirea Părinţilor ortodocşi, luptători şi mărturisitori, mai săracă omeneşte.

       Pleacă Părinţi şi lucrători ai Bisericii noastre cu înflăcărat respect şi dragoste faţă de dogma ortodoxă şi faţă de morala ortodoxă.

       Părintele Gheorghe, Sfântul Egumen al Sfintei Mănăstiri a Cuviosului Grigorie din Sfântul Munte a dus o vieţuire sfântă, a avut un autentic cuget ortodox de diamant, mărturisirea fără concesii a Părinţilor şi Martirilor.

       A iubit, a experiat, a învăţat, a scris Adevărul Ortodox, i-a păzit pe mulţi de cursele şi concesiile de-suflet-stricătoare.

       Şi nu este lipsit de importanţă că Domnul l-a chemat în ziua Cincizecimii, zi în care prin excelenţă prăznuieşte Biserica noastră.

       L-a chemat pe acela care atât de credincios a slujit Biserica.

       Prin aceste sărace cuvinte, cu smerenie şi cu multă recunoştinţă vreau să-i mulţumesc pentru dragostea lui şi pentru ajutorul duhovnicesc pe care personal mi l-a oferit.

       Îl rugăm cu căldură, având îndrăzneală la Tronul Harului, să se roage pentru pocăinţa noastră şi pentru propăşirea noastră duhovnicească.

       Să se roage ca în aceste zile de trădare în care trăim, să devenim statornici, neclintiţi, să nu facem compromisuri cu vocile trădătoare şi să păzim intactă comoara, moştenirea preţioasă, Ortodoxia noastră.

       Fie pomenirea lui veşnică”.

Traducere: https://acvila30.ro/ ; sursa: romfea.gr

Copyright


Această traducere ne aparţine şi este protejată de Legea Drepturilor de Autor, legea nr. 8/1996. Ea poate fi citată parţial [fragmentar] pe alte bloguri sau site-uri cu precizarea sursei sau link către pagina de unde provine [ https://acvila30.ro ], dar nu poate fi preluată de mass-media fără un acord scris.
Nu aveţi voie să copiaţi această traducere fără voia sau ştirea https://acvila30.ro.
Dacă aveţi nevoie sau vreţi să folosiţi în scopuri proprii această traducere, vă rugăm să ne contactaţi şi vom stabili atunci condiţiile.

 

 

%d blogeri au apreciat: