ULTIMUL ADIO STARETULUI GHEORGHE KAPSANIS (PHOTO)

 LINKURI DESPRE SI DE LA FERICITUL STARET:

 

exodios-6

ULTIMUL ADIO

 STAREȚULUI GHEORGHE KAPSANIS

        Autor: Emilios Polyghenis

„Starețul nostru a adormit”,șoptesc buzele nenumăraților fii duhovnicești ai fericitului întru adormire  fost egumen al Sfintei Mânăstiri Grigoriu din Sfântul Munte.

În acest moment se săvârșește slujba de înmormântare la Metocul Sfintei Mânăstiri Grigoriu din Stavropole – Tesalonic, sub conducerea Mitropolitului Ignatie de Larisa și cu participarea Înltpreasfințiților Mitropoliți: Pantelimon de Veria, Pantelimon de Xanthis, Serafim de Kastoria, Nicolae de Fthiotida, Varnava de Neapole, Ioil de Edessa, Pavlos de Sisanios, Pavlos de Servion, Nicolae de Mesogheia, Teoklit de Ierissos și a Episcopilor Dimitrie de Thermes și Nichifor de Amoreea.

Menționăm că participă și egumeni din Sfântul Munte, dar și din alte mânăstiri din Grecia.

,,Mare este momentul în care ne luăm rămas bun de la Starețul nostru, cel care ne întărea, o persoană minunată, o persoană bună mireasmă lui Hristos’’, a spus printre altele Mitropolitul de Larisa la sfârșitul Slujbei de Înmormântare.

Într-un alt punct a subliniat: ,,Simțim alaturi de tristețe și durere, o bucurie duhovnicească, privim o minune prin prezența atâtor arhierei, preoți, monahi, maici și a unei mulțimi de oameni duhovnicești, s-a făcut dascăl al pustiei, părinte al obștii lui monahale’’.

Profund emoționat, Mitropolitul de Larisa, fiu duhovnicesc al Starețului Gheorghe, a încheiat spunând: ,,Unde mergi, Gheronda al nostru, tu care erai mângâierea poporului, apărătorul credinței și al luptei duhovnicești?’’.

Mâine, luni 9 iunie, trupul fericitului întru adormire Stareț Gheorghe Kapsanis, va fi dus în Sfânta Mănăstire Grigoriu unde va fi înmormântat

exodios-1

exodios-2

exodios-3

exodios-4

exodios-5

 

SOURCE: ROMFEA.GR

 

%d blogeri au apreciat: