Acasă > APOLOGETICA, ATITUDINI, BISERICA UCRAINEI, PATRIARHIA ECUMENICĂ, PATRIARHIA MOSCOVEI, Schismatici, SFÂNTUL MUNTE ATHOS > MĂNĂSTIRILE ATHONITE ZOGRAFU ȘI DOHIARIU ȘI-AU ÎNCHIS PORȚILE ÎN FAȚA EPISCOPULUI SCHISMATIC!

MĂNĂSTIRILE ATHONITE ZOGRAFU ȘI DOHIARIU ȘI-AU ÎNCHIS PORȚILE ÎN FAȚA EPISCOPULUI SCHISMATIC!

Moni Zografou

MĂNĂSTIRILE ATHONITE ZOGRAFU ȘI DOHIARIU ȘI-AU ÎNCHIS PORȚILE ÎN FAȚA EPISCOPULUI SCHISMATIC!

Luni, 11 februarie 2019

Continuă vizita Mitropolitului Pavel de Odessa al Bisericii Autocefale a Ucrainei în Sfântul Munte.

Ieri, duminică, 10 februarie, Mitropolitul Pavel a mers în pelerinaj la Sfintele Mănăstiri Vatopedi și Simonos Petras.

Menționăm că ierarhul Bisericii Autocefale a Ucrainei și-a exprimat dorința să viziteze și Sfintele Mănăstiri Zografu şi Dohiariu.

Potrivit Interfax-religion, aceste două mănăstiri și-au închis porțile, astfel încât ierarhul și însoțitorii săi să nu poată să se închine în ele.

Caracteristică a fost plăcuța amplasată la intrarea în  Mănăstirea Zografu (bulgărească), care avea crucea roșie cu avertismentul „carantină”.

Traducere: http://acvila30.ro/ ; sursa: romfea.gr
Copyright
Această traducere ne aparţine şi este protejată de Legea Drepturilor de Autor, legea nr. 8/1996. Ea poate fi citată parţial [fragmentar] pe alte bloguri sau site-uri cu precizarea sursei sau link către pagina de unde provine [ http://acvila30.ro ], dar nu poate fi preluată de mass-media fără un acord scris.
Nu aveţi voie să copiaţi această traducere fără voia sau ştirea http://acvila30.ro.
Dacă aveţi nevoie sau vreţi să folosiţi în scopuri proprii această traducere, vă rugăm să ne contactaţi şi vom stabili atunci condiţiile.

 

Legături: 

 

 1. februarie 12th, 2019 la 10:16 | #1

  Salut înțelepciunea bulgarilor! S-au delimitat de schismatici într-un mod care să nu lase loc de discuții, acuzații etc. În același timp, la mănăstirea rusească vizitatorii schismatici au primit un mesaj mult mai explicit că nu sunt bineveniți.

  Mai tristă este atitudinea obedientă a altor mănăstiri (reaua ascultare…) față de Patriarhul Constantinopolului, care i-au primit pe schismaticii recunoscuți de acesta. Aceeași atitudine o regăsim și în România.

 2. Ovidiu
 3. Ciprian
  februarie 26th, 2019 la 00:04 | #3

  @Ana Elisabeta
  Trista? Dator este monahul sa faca ascultare! Aici nu este niciun motiv de dogma incat sa se acuze erezia sau altele. Prea s-a ajuns sa faca fiecare ce il taie capul in Biserica. Peste tot doar papi, sfinti si mari teologi. Sa le fie rusine!

 1. Nici un trackbacks momentan.