Acasă > BISERICA UCRAINEI, PATRIARHIA ECUMENICĂ, PATRIARHIA MOSCOVEI > Vladimir Putin: „Principalele mobiluri ale lui Bartolomeu sunt banii”

Vladimir Putin: „Principalele mobiluri ale lui Bartolomeu sunt banii”

Vladimir Putin: „Principalele mobiluri ale lui Bartolomeu sunt banii”

Joi, 20 decembrie 2018

„Ceea ce se întâmplă astăzi în Ortodoxia din Ucraina este de neînţeles” – a declarat Președintele Rusiei, dl. Vladimir Putin, cu puțin timp înainte în conferința sa de presă anuală.

Președintele Rusiei, întrebat fiind de situația din Ucraina, a subliniat: „Aici este o intervenție directă în Biserică și în viața bisericească. Acest lucru nu s-a întâmplat niciodată, nici măcar în zilele Uniunii Sovietice. Din păcate, se întâmplă astăzi în Ucraina! Constantinopolul a creat o comunitate bisericească unită”.

„Nu au nicio legătură cu religia și libertatea religioasă. Motivele sunt clar politice”, a adăugat Președintele Rusiei.

Potrivit Președintelui Putin, Biserica Ortodoxă Ucraineană a Patriarhiei Moscovei este absolut independentă, existând doar o legătură duhovnicească  între Bisericile Rusiei și Ucrainei.

Referindu-se la motivele acordării autocefaliei unei Biserici Ucrainene, Președintele Rusiei a apreciat că „banii au constituit cheia deciziei lui Bartolomeu de a susține autocefalia în Ucraina”. 

De asemenea, potrivit liderului rus, în toată această situație este o încălcare gravă a libertăților religioase.

 „Ceea ce mă neliniștește mai mult este reîmpărțirea averii care a început, care însă poate fi sângeroasă. Îmi pare rău de oamenii care îşi apără interesele, pentru că sunt cu desăvârşire lipsiţi de apărare” – a încheiat Preşedintele Putin.

Traducere: www.acvila30.ro, sursa: romfea.gr 

Copyright
Această traducere ne aparţine şi este protejată de Legea Drepturilor de Autor, legea nr. 8/1996. Ea poate fi citată parţial [fragmentar] pe alte bloguri sau site-uri cu precizarea sursei sau link către pagina de unde provine [ http://acvila30.ro ], dar nu poate fi preluată de mass-media fără un acord scris.
Nu aveţi voie să copiaţi această traducere fără voia sau ştirea http://acvila30.ro.
Dacă aveţi nevoie sau vreţi să folosiţi în scopuri proprii această traducere, vă rugăm să ne contactaţi şi vom stabili atunci condiţiile.

Legături: 

 1. decembrie 28th, 2018 la 11:13 | #1

  Apropierea prea mare dintre Putin și Biserica Rusă nu este bună. Patriarhul ar trebui să fie primul critic al lui Putin, așa cum e tradiția sfinților noștri.

  Pe de altă parte, problema autocefaliei din Ucraina este clar politică, deoarece (cel puțin așa cum au decurs lucrurile până acum) din punct de vedere ortodox și canonic problema este de neînțeles și absurdă. Adică autocefalia n-a fost acordată Bisericii legitime, care nici nu o cerea, ci unor grupuri schismatice care astfel au fost ”legitimizate” de Bartolomeu.

  Ce interes a avut Bartolomeu să facă așa ceva? Cine ar fi putut să-i dea bani cum zice Putin? Explicația cea mai evidentă este răzbunarea pentru neparticiparea Bisericii Ruse în Creta (că or fi și alte explicații, se poate, nu știu).

  Din punctul nostru de vedere, cel mai grav este că acest anti-patriarh a ”sfințit” împreună cu Daniel noua catedrală de la București.

  P.s. Ați omis sursa articolului original.

 1. Nici un trackbacks momentan.